//RådRum etablerar ny verksamhet i Rosengård

RådRum etablerar ny verksamhet i Rosengård

Under hösten 2016 kommer RådRum öppna upp en ny verksamhet i Rosengård Folkets Hus, som från och med oktober kommer få nya lokaler i Rosengårds centrum. Invigning av vårt nya RådRum är tänkt att ske i slutet av oktober.
När RådRum öppnar i Rosengård kommer vi att behöva nya frivilliga som vill vara med i RådRum. Som frivillig får du lära dig mycket om det svenska samhället och du kommer lära känna många nya människor.
Det kommer hållas en utbildning för nya rådgivare med start vecka 38. Utbildningen består av fem kvällar under lika många veckor där man får grunder i att vara en bra rådgivare. Som ett första tillfälle hålls ett informationstillfälle den 12 september på Rosengård Folkets Hus lokal i Persborg för alla som vill veta mer om RådRum och utbildningen.

Under ett år får RådRum stöd från MUCF (Myndigheten för Ungdoms- och civilsamhällesfrågor) för att arbeta med demokratifrågor i Rosengård. Det ska i denna insats tas fram en studiecirkel på temat Politik i Malmö — vägar att påverka.
Vi skulle därför vilja bjuda in alla som arbetar eller har arbetat med dessa frågor till en workshop under vecka 37. Vår förhoppning är att RådRum får vara med och bidra till det långsiktiga arbetet som redan görs i Rosengård.

Låter detta intressant? Vill du veta mer om studiecirkeln kring politik eller om RådRums kommande verksamhet i Rosengårds Folkets Hus, kontakta Ingrid Nilsson samordnare för RådRum Rosengård,ingrid.nilsson@sensus.se, 076-527 16 88.

Vi på Rådrum ser fram emot många spännande möten och samarbeten under året.

By | 2016-09-06T05:52:19+00:00 September 6th, 2016|Uncategorized|0 Comments

About the Author:

Leave A Comment