//Vill du bli rådgivare på RådRum i Malmö?

Vill du bli rådgivare på RådRum i Malmö?

Välkommen till en informationsträff för att få veta mer

Tid: Måndagen den 6 februari kl. 18:00 – 19:00.
Plats: Sensus Malmö, Studentgatan 4.

Meddela oss gärna om du kommer. Ingrid Nilsson, ingrid.nilsson@sensus.se, 076-527 16 88 eller Maria Fagerberg, maria.fagerberg@manniskohjalp.se, 070-410 03 47

Som rådgivare är du med och ger råd och stöd i många olika frågor för att personer som är nya i Sverige lättare ska förstå vilka rättigheter de har i det svenska samhället.

Vi söker dig som tycker om att möta och hjälpa människor. Som person är du öppen och intresserad av människor och deras problem. Du är nyfiken och har lätt för att se lösningar på olika problem. Vi värdesätter både livserfarenhet och kunskap – alla har kunskap att bidra med. Det är bra om du har grundläggande kunskap i svenska och engelska eller att du börjat läsa lite svenska och kan fortsätta lära dig genom att vara med i RådRum. Det är en stor fördel om du talar ytterligare språk.

Alla som vill vara rådgivare går först en utbildning innan de börjar vara rådgivare. Nästa utbildning startar i mitten av februari och vi träffas fem eftermiddagar. Eftersom antalet platser på utbildningen är begränsade så kan vi inte garantera att alla får en plats.

När du är färdig med utbildningen förväntas du vara aktiv ungefär 2-4 timmar i veckan under minst tre månaders tid. Idag finns RådRum på Stadsbiblioteket, Stadsdelsbiblioteket Garaget och på Rosengårds Folkets Hus. Du väljer själv vilka platser du vill vara aktiv på.

Besök oss gärna på https://sv-se.facebook.com/radrumskane eller www.radrumskane.se.

Välkommen!

 

By | 2017-02-03T10:14:27+00:00 February 3rd, 2017|Uncategorized|0 Comments

About the Author:

Leave A Comment