Engagera dig 2018-05-15T11:03:59+00:00

Vi söker dig som har ett samhällsengagemang och vill göra skillnad för någon som behöver stöd och vägledning för att ta sig vidare i livet.  Som rådgivare får du erfarenhet av att söka, analysera och förmedla information. Du får också god insikt i hur det svenska samhället fungerar och hur problemen ser ut för den som är ny i Sverige. Vi erbjuder en plats där vi tillsammans bygger gemenskap och ett förhållningssätt till våra medmänniskor som ger hopp om att en positiv samhällsutveckling är möjlig.  Vi vill att Rådrum ska vara en mötesplats där allas erfarenheter och kunskaper kommer till användning. Hos oss är olikheter inte bara bra i största allmänhet, det är en absolut tillgång för att kunna hjälpa så många som möjligt.

Att vara rådgivare i RådRum är en merit, det vet vi av erfarenheter från Citizens Advice Bureau i Storbritannien och från våra verksamheter i Sverige. Du kan engagera dig i allt från ett par timmar i veckan till fler dagar i månaden. För att bli rådgivare vill vi att du har möjlighet att vara i aktiv i minst ett år.

Vi söker ständigt nya rådgivare med ett samhällsengagemang. Kanske är det du som tar steget och blir rådgivare för en medmänniska som behöver stöd? För att bli rådgivare fyller du i en intresseanmälan.

Alla Rådgivare måste också gå en obligatorisk utbildning. Information om när nästa utbildning är kommer att komma på vår Facebook sida.